Zoeken

Waarom zij geen tweede date wil
Zodra je begint met daten kan het alle kanten op gaan. Daten kan heel leuk, spannend en veelbelovend zijn, maar ook frustrerend, verwarrend en ongemakkelijk.

De ene keer denk je tijdens de eerste date dat alles van een leien dakje gaat, totdat zij ineens niets meer van zich laat horen. Op andere momenten betrap jij jezelf erop dat jij liever thuis was gebleven om te gamen dan naar haar verhaal te luisteren over haar paard op de manege.


Dan heb ik het nog niet eens gehad over de ongemakkelijke stiltes die zich voor kunnen doen. Of nog erger, een gesprek dat eerder lijkt op een kruisverhoor dan een gesprek tussen twee vreemden die proberen te achterhalen of een potentiële liefde erin zit.

Wanneer jouw eerste dates niet leiden tot een tweede, dan kun je denken dat jij iets verkeerd doet. Herken jij je hierin? Lees dan vooral verder.


DE GEVOLGEN VAN 1-DATEÏTIS

Als niemand een tweede date met je wil, dan wordt het lastig om een vriendin te krijgen. Hoewel dit vanzelfsprekend klinkt, zijn er ook directe gevolgen voor jou zodra de twaalfde vrouw het ook niet ziet zitten om op een tweede date met je te gaan. Het kan ervoor zorgen dat je aan jezelf gaat twijfelen. Je gevoel van eigenwaarde en je zelfvertrouwen lopen een deuk op.


Zodra jij weet waar jouw uitdagingen en verbeterpunten liggen, dan kun je eraan werken, wat ertoe kan leiden dat je uiteindelijk een vriendin krijgt! Ok, maar waar kan het zoal mis gaan op een eerste date?


1. Jullie hebben elkaar niet genoeg tijd gegeven.


Eén van de meest voorkomende problemen die mannen (en vrouwen) ervaren tijdens een date is nervositeit. Men kan zo nerveus zijn dat ze moeite hebben hun ware aard te laten zien. Ze struikelen over hun woorden, hebben geen antwoorden paraat op vragen of ze houden het comfortabel en veilig door het te hebben over oppervlakkige en saaie onderwerpen.'Wat doe je voor werk? Oh, haha.. Nou, leuk.'


Het is hierdoor lastig om in te schatten of de persoon die jij voor je hebt wel echt bij je past. Oordelen zijn snel geveld en als de eerste date mwuah, wel ok was, dan heeft zij of heb jij meestal geen zin in een tweede. Geef het dus meer tijd! Wie weet slaat er een vonk over op de tweede of derde date!


2. Je kiest niet de juiste mensen.


Als jij jezelf er regelmatig op betrapt dat je tijdens een date:


- Verveelt.


- Je zorgen maakt dat je niks te bespreken hebt.


- Signalen opvangt die voor jou duidelijke dealbreakers zijn.


- Geen fysieke aantrekkingskracht voelt.


Dan is het een goed idee om te kijken naar de manier waarop jij je dates selecteert. In sommige gevallen kun je van tevoren peilen of zij wel geschikt is voor je. In andere gevallen lijkt zij op papier perfect tot je met haar op date gaat.


Dit zijn een aantal dingen die je kan doen om voor de date een beter idee te krijgen wie zij is:


- Lees haar profieltekst op datingsites nauwkeuriger. Soms gaat het er niet om wat iemand zegt maar hoe iets gezegd wordt. Dit kan een aanwijzing zijn van haar persoonlijkheid.

- Facetime met haar voordat je afspreekt. Deze tip kan wat spannender zijn, maar heel nuttig voor jou om te weten hoe haar stem klinkt en haar intonatie is. Bel haar op met de vraag waar je elkaar gaat ontmoeten voor de date als dat nog niet vastgesteld is. Houd het casual en luchtig!


- Stel haar vragen die iets vertellen over haar persoonlijkheid. Je hoeft niet meteen met diepzinnige of filosofische vraagstukken te komen om haar beter te leren kennen. Het antwoord op de vraag wat voor dier zij zou willen zijn, geeft al wat prijs over de persoon die zij is. Wees creatief!


Pas je bovengenoemde tips toe, dan zul je merken dat het gemakkelijker wordt om vrouwen te vinden waar je goed mee overweg kan.


3. Je datingstijl is toe aan een upgrade.


Als jij als introverte man de neiging hebt om te denken dat het ligt aan jou, wees dan niet getreurd. Jouw gedrag, jouw datingstijl en jouw zelfvertrouwen zijn dingen die jij zelf in de hand hebt. Dus, zelfs al heb jij wat verbeterpunten dan is dat positief, want dat betekent dat er wat aan te doen valt. Hoe kom je erachter dat het ligt aan de manier waarop jij date?

- Vrouwen komen verveeld over tijdens de date en zijn na afloop nergens meer te bekennen.


- Jij bent geïnteresseerd in vrouwen die niet dezelfde gevoelens delen voor jou en het liever vriendschappelijk willen houden.


- Merk jij dat er regelmatig ongemakkelijke stiltes vallen tijdens de date en er geen duidelijkheid is na afloop of er een tweede komt? Als je het niet vraagt, dan blijft het voor beiden onduidelijk!


Ontmoedigd geraakt? Dat hoeft niet. Het zal uiteraard tijd en moeite kosten om deze dingen aan te pakken, daar zijn helaas geen shortcuts voor. Geloof mij dat de beloningen en resultaten die je behaalt het echter dubbel en dwars waard zullen zijn. :)


Tot de volgende keer,


Mila


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven