Zoeken

Waarom afgewezen worden niet erg is
Ben je weleens helemaal weggeweest van iemand die niet hetzelfde voelde voor jou? Pijnlijk, of niet? Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeuren. Om je aangetrokken te voelen tot iemand bestaat helaas geen aan en uit-knop. Het is geen keuze. Zodra je begint met daten zul je afgewezen worden. It's part of the game. Het is onvermijdelijk en het doet zeer. Toch is het niet erg om afgewezen te worden.


Sterker nog, het is zelfs nodig om afgewezen te worden. Iemand die jou afwijst legt de weg voor iemand die een stuk beter bij jou past en bij jou wil zijn. Hoe leuk is het nou echt om tijd door te brengen met iemand die jou niet ziet zitten? Niet echt, toch? Dus is het tijd om verder te gaan.


GHOSTING EN FLAKES

Vergeet niet dat het voor de ander ook vervelend is om iemand af te wijzen. Sommige vrouwen zijn direct en laten je snel weten dat ze niet geinteresseerd zijn, anderen zijn wispelturig en zullen je berichten en telefoontjes na een date of twee onbeantwoord laten.

Ghosten noemen ze dat en mensen die twijfelgedrag vertonen worden flakes genoemd. Helaas hoort dit ook bij het dating spel en is het iets waar je gewend aan zult moeten raken.

Ook ik heb ervaringen met geghost worden en achteraf gezien was het een blessing in disguise want anders was ik nu niet bij mijn huidige vriend (die vele malen leuker is dan de kandidaten ervoor!).


TIPS


Al met al klinkt het best deprimerend om te daten maar wees niet getreurd want ik heb

gelukkig de volgende tips voor je om om te gaan met afwijzingen!


- Als iemand jou afwijst, probeer het op prijs te stellen ook al voelt het enorm klote. Diegene houdt je niet aan het lijntje en is volwassen genoeg om het nieuws te brengen. Probeer niet boos te worden. Wees een gentleman , wens diegene veel geluk en ga zelf ook verder.


- Onderdruk de pijn niet. Geef jezelf de ruimte om de pijn te voelen en herinner jezelf eraan dat gevoelens komen en gaan. Praat erover met je vrienden als je er veel moeite mee hebt.


- Na een afwijzing is het gemakkelijk om te twijfelen aan jezelf. Het kan pijnlijk zijn om herinnerd te worden aan een bepaalde plek, tijd of activiteiten. Probeer het desondanks positief te bekijken. Je bent immers een ervaring rijker, hebt er hopelijk wat van geleerd en de intensiteit van de associaties zal verminderen naarmate de tijd verstrijkt.


Werk verder aan je individualiteit, ook al heb je daar totaal geen zin in omdat zij nog ronddwaalt in je gedachten.


Bekijk het zo, het zal je alleen maar aantrekkelijker maken voor de volgende geïnteresseerde! Ga op dansles, yoga, ga fitnessen, zoek oude vrienden op, maak nieuwe vrienden. Wat je ook doet, ga de deur uit!


Hoe ga jij om met afwijzingen? Laat het weten in de comments!


Tot de volgende keer,


Mila


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven