Zoeken

Ontspannen voor en tijdens een date doe je zo!Heb jij moeite met nervositeit tijdens dates? Vind je het moeilijk om te ontspannen en leg jij druk op jezelf wanneer je iemand beter leert kennen? Voelen gesprekken eerder aan als interviews? Wees gerust, je bent niet alleen! Wil je weten hoe je hiermee om kan gaan, lees dan vooral verder.


Een van mijn introverte cliënten heeft het volgende tegen mij gezegd:


'Tijdens een date denk ik continu aan wat ik straks moet zeggen. Volgens mij stel ik ook teveel vragen waardoor het lijkt op een interview. Ik heb het idee dat het helemaal niet leuk is om met mij te praten.'


Komt dit bekend voor? Ik kan mij goed voorstellen hoe moeilijk het is om te ontspannen tijdens een date wanneer er miljoenen gedachten en twijfels door je hoofd spoken. In deze blogpost leer je hoe jij jezelf:


- Goed kunt voorbereiden voor de eerste date. (Zodat jij kalm blijft en jouw zelfvertrouwen intact blijft!)

- Bewust laat worden van het moment zelf en hier van geniet. (Zodat de date niet ongemakkelijk wordt en jij het naar je zin hebt!)

- Het afscheid soepel kunt laten verlopen. (Zodat je de kans om haar opnieuw te kunnen zien vergroot!)


JUST RELAX

Zodra jij in staat bent om je comfortabel te voelen in gezelschap van je date, wordt het ook veel gemakkelijker om je authentieke zelf te zijn. Dit betekent dat het ook gemakkelijker wordt om een verbinding te maken met haar en voor haar om jou goed te leren kennen. Dit is een prima fundering waar een mooie vriendschap of romantische relatie uit kan voortkomen!


Ik heb de volgende tips voor je om te ontspannen. Stap een is om te inventariseren hoeveel spanning jij voelt op dit moment in je lichaam en hoe jij je mentaal en fysiek voelt wanneer jij je op je gemak voelt. Wat merk je aan jezelf wanneer jij goed in je vel zit? Ik merk aan mezelf dat ik mij goed voel wanneer ik:


- Ontspannen schouders heb.

- De neiging heb om veel te glimlachen of hardop lach. (Ik lach echt mega hard wanneer ik lol heb.)

- Een open houding heb. Ik heb mijn armen of benen niet over elkaar.

Probeer bij jezelf na te gaan hoe jij erbij zit en hoe jij je gedraagt wanneer jij comfortabel bent, neem dan vervolgens deze houdingen aan zodat je alvast op deze manier kunt ontspannen. Dit werkt goed voordat je de deur uitgaat naar je date!


Overige tips om in een positieve mindset te komen voordat je weggaat zijn:


- Lach onderweg naar vreemden. Geef mensen oprechte complimenten. Glimlachen zorgt ervoor dat je endorfine aanmaakt, dit geeft een geluksgevoel!

- Kijk naar video's waar je om moet lachen of luister naar muziek die jou een badass laat voelen.

- Let op je houding zodra jij op het punt staat om de dame in kwestie te begroeten. Ontspan je schouders, sta rechtop, glimlach en.. Gaan!

LEUK KENNIS GEMAAKT TE HEBBEN.. EN NU?

Is je begroeting soepel verlopen? Dan zijn we nu gekomen bij de tips die ik voor je heb om ontspannen te blijven tijdens de date zelf. Zodra jij vluchtig vraag na vraag blijft stellen waardoor de date meer weg heeft van een interview, is het niet zo heel gek dat haar enthousiasme daalt.


Wanneer je merkt dat het die kant op begint te gaan, breng dan iets opnieuw ter sprake waar zij met een glinstering in haar ogen over vertelde. Ga bij jezelf na wat je interessant vond en laat dit blijken. Hiermee laat je zien dat je goed luistert en geïnteresseerd bent in haar passies en dromen bijvoorbeeld.


Als jij reageert met enthousiasme op iets wat zij vertelt, dan kom je vanzelf opgewekter over. Dit geeft haar de mogelijkheid om op dezelfde manier te reageren op jou! Het gesprek zal daardoor natuurlijker aanvoelen.


WEES NIET BANG VOOR STILTES

Het is volkomen normaal dat er af en toe een stilte valt tijdens een eerste date. Probeer het niet te zien als een voorbode voor ongemak maar als een moment voor rust. Als jullie bijvoorbeeld non stop gepraat hebben dan is het geen gek idee om een slok te nemen van je koffie.


Zelf vind ik het fijn om mij op dat moment te excuseren omdat ik dan naar de wc kan gaan zonder mij opgelaten te voelen dat ik de ander heb moeten onderbreken. Het biedt ook een mogelijkheid om meer bewust te worden van je omgeving en daarmee ook nieuwe onderwerpen!


FOCUS OP DEZE DINGEN TIJDENS EEN DATE

Het is echt niet nodig om een spiekbriefje met onderwerpen mee te nemen naar je date. Let in plaats daar van op deze dingen:


1. Haar.

- Wat ze draagt.

- Wat je mooi vindt aan haar.

- Wat zij gezegd heeft vol enthousiasme en waar je nieuwsgierig naar bent.

- Wat je aan haar kan waarderen.

- Alles wat jou in positieve zin opvalt aan haar.


2. De omgeving.

- De mensen die zich bevinden in jullie buurt.

- De sfeer van de kamer.

- Het eten of de drankjes die jullie besteld hebben of wat jullie zien op andermans bord(en).

- De achtergrondmuziek.

- Iets over het weer op dat moment. Is het een zwoele zomeravond of een koude woensdagmiddag in de winter?


3. Begin over jezelf.

- Een onderwerp waar je gepassioneerd over bent.

- Waar je aan denkt op dat moment.

- Een gebeurtenis of nieuwe ontwikkeling uit je leven.

- Iets positiefs en leuks wat je doet op het moment.

HET AFSCHEID, TOT GAUW OF NIET...

Als het goed is, heb je nu een beter idee hoe je de eerstvolgende date kunt doorkomen. Het afscheid is echter ook belangrijk! Let op deze dingen wanneer je op het punt staat om afscheid van haar te nemen.


Vraag jezelf eerst af of je haar nog eens wil zien. Als dat voor jou niet hoeft dan kun je op deze manier op een respectvolle wijze de date afronden: 'Het was leuk je ontmoet te hebben! Ik ga ervandoor.' Aangezien corona nog steeds een feit is, hoef je ook niet bang te zijn of je haar een hand of knuffel moet geven.


Als jij het naar je zin hebt gehad met haar en je haar nog eens zou willen zien, houd het dan simpel. Laat aan haar weten dat je het leuk gehad hebt en dat je haar nog een keer wil zien. Erna kun je vragen of zij dat ook ziet zitten!


Ik hoop dat jij op je eerstvolgende date zekerder bent van jezelf zodat je een betere indruk kunt maken.

Hoe ga jij om met spanningen voor een date? Laat het mij weten!


Tot de volgende keer,


Mila


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven