Zoeken

Je kunt meer dan je denkt

Bijgewerkt op: 24 jul. 2021


Als je mij een aantal jaren geleden zou vertellen dat ik:


Uitgenodigd zou worden om een lezing te geven op Universiteit Leiden, gevraagd zou worden voor een interview voor de lokale omroep en ik Maxim Hartman mocht interviewen, dan had ik je keihard uitgelachen.


Enkele jaren geleden lag ik namelijk, vanwege mijn zeldzame auto-immuun aandoening, bijna 24/7 op bed met pijn. Ik was depressief en had ook geen puf meer om te studeren.


Alsof mijn leven toen al niet K U T was met hoofdletters, pleegde mijn zusje in 2015 ook nog eens zelfmoord.


Nu ik hierop terugkijk vind ik het moeilijk voor te stellen dat dit slechts een kleine greep is van de dingen die ik heb meegemaakt.


Toch ben ik er ergens ook dankbaar voor, want ik was niet de persoon geweest die ik nu ben zonder al die tegenslagen.


NIET TE GLEUVEN


Terug naar het heden. Ik ben bezig met het schrijven van een e-book en had de wens om Maxim Hartman te interviewen.


Voor de mensen die Maxim Hartman niet kennen:


Maxim Hartman is een Nederlands televisiemaker, presentator en acteur. Hartman vergaarde bekendheid als helft van het duo Rembo & Rembo. Hij heeft sindsdien verschillende programma's bedacht en gepresenteerd voor voornamelijk de VPRO, maar ook voor commerciële omroepen.

In mijn boek behandel ik thema’s als mannelijkheid, wat vrouwen zoeken in een man en aantrekkelijk gedrag.


De meningen rondom Maxim zijn verdeeld. Ik vind hem een stoere vent en dus meer dan geschikt om hierover mee te praten, maar ik had nooit durven dromen dat het mij zou lukken om hem te spreken!


Ik raakte geïnspireerd om Maxim te contacteren door het boek van Tim Ferriss, The 4 Hour Work Week.


Tim gaf een lezing aan de universiteit van Princeton en besloot een sociaal experiment uit te voeren. Hij bood een vliegticket aan, naar een bestemming naar keuze, aan iedereen die een ongedefinieerde uitdaging kon voltooien. Wie geïnteresseerd was kon hem na de les ontmoeten voor de details.


20 van de 60 ontmoetten hem uiteindelijk na de les. De uitdaging was om contact op te nemen met drie onmogelijk te bereiken personen en er minstens één te laten antwoorden op drie vragen. Voorbeelden waren Bill Clinton, J.D. Salinger of de CEO van Google.


Ik ben de uitdaging aangegaan en heb, door de richtlijnen uit het boek gevolgd te hebben, op 6 juli Maxim op de man af een bericht gestuurd. Niet geschoten is altijd mis dacht ik en ik verwachtte dan ook helemaal niks.


DE AANHOUDER WINT


Twee uur later kreeg ik antwoord. Hij zei dat het zeker mogelijk was om elkaar even te spreken (ik stelde voor dat het niet langer dan een paar minuten zou duren.)

Ik was compleet verbijsterd en blij.


De bedoeling was om die donderdag te bellen, maar dat ging niet door want het was hem ontschoten.


Geen probleem dacht ik, ik heb geen idee wat hij zoal uitspookt in zijn vrije tijd, maar een gesprek met mij is natuurlijk voor hem geen prioriteit. Ik stuurde hem een paar dagen later opnieuw een bericht met een open vraag.

Ik mag dan wel volhardend zijn, ik ken mijn plek. Zijn tijd is kostbaar en zelfs met een reactie die bestaat uit één zin was ik tevreden geweest. Hij gaf uitgebreid antwoord op mijn vraag, waarna ik vroeg of hij er nog steeds voor open stond om te bellen.

‘Ja, hoor, vanavond om 19:00?’


Zogezegd, zo gedaan. Die tien minuten die hij voor mij had gereserveerd, werd uitgerekt naar iets langer dan een half uur. Wat we zoal besproken hebben kun je binnenkort lezen in mijn e-book. 😉


De gedachte achter de opdracht van Tim Ferriss was om erachter te komen waar je limieten liggen en of die grenzen niet zelf opgelegd zijn.


Waar het bij het grootste gedeelte van de Princeton studenten niet gelukt was om hun gekozen bekendheden te contacteren, vanwege tijdgebrek of omdat het gezien werd als een onmogelijke opgave, lukte het bij 6 van de 17 van de studenten wel om een reactie te krijgen binnen 48 uur.


Ik ben er nu achter gekomen dat ik de opdracht uit het boek min of meer gehaald heb en ik in staat ben om veel meer voor elkaar te krijgen dan ik dacht.


Dankzij Maxim ben ik een mooie ervaring rijker, mijn comfort zone is een stuk groter geworden en mijn zelfvertrouwen heeft een flinke boost gekregen.


Als ik dit voor elkaar heb gekregen, wat kan ik dan nog meer?


Wat zijn jouw grootste mijlpalen? Wil je meer weten over hoe je de ballen kunt kweken om meer voor elkaar te krijgen in je leven? Om bijvoorbeeld die mooie vrouw die je ziet aan te spreken?


Stuur mij dan een (chat)bericht zodat we samen kunnen werken. 😊


Tot de volgende keer,


Mila
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven