Zoeken

Hoe voer je een gesprek op dating apps dat leidt tot een date?In mijn vorige blogpost schreef ik over hoe je je kansen op matches op dating apps vergroot. De volgende logische en spannende stap is het voeren van een gesprek dat leidt tot een date. Leuk, maar hoe doe je dat?


Stel dat je een match hebt met een vrouw die aantrekkelijk is en interessant lijkt. Yes! Je stuurt haar snel een bericht en hoopt op het beste.


Dit zijn de scenario's die helaas vaak voorkomen.


  • Zij reageert helemaal niet, ondanks het feit dat ze jou heeft geliked.

  • Ze stopt met reageren na een of twee berichten.


Soms komt het voor dat je elkaar over en weer berichten stuurt en dat zij uiteindelijk ophoudt met reageren. Waar ging je precies de mist in?''Psst, psst, how you doin'? ;)''

Een gesprek kan na elk bericht dat je stuurt de goede kant op gaan of de verkeerde. Zodra het jouw beurt is om te reageren, krijg je van haar de kans om haar aandacht te trekken. Met de reactie die jij geeft, behoud je haar aandacht of verlies je het.


Bedenk dat je niet de enige bent die haar berichten stuurt! Je wil daarom opvallen op een positieve manier zodat jij diegene bent die haar mee uitneemt op een date!


Er kunnen meerdere redenen zijn waarom zij niet meer reageert op je. Misschien had ze het gewoon druk of is ze iemand die regelmatig flaked, maar het is een stuk waarschijnlijker dat er iets schort aan je bericht naar haar. Zodra je je manier van benaderen verandert, vergroot je daarmee je success rate op dating apps.


JA, MAAR HOE DAN? PAS DIT EENS TOE!


- Het klinkt heel vanzelfsprekend maar begin het gesprek met een begroeting! Begin niet zomaar uit het niets een heel verhaal zonder haar te groeten. Dus, hallo en zeg iets wat jou opviel aan haar profiel bijvoorbeeld. Ook als zij jou als eerste een bericht heeft gestuurd, begin jij je reactie met een begroeting. Zeg niet 'hoi, hoe gaat het?' Wees onvoorspelbaar en origineel.


- Wees en blijf positief in je berichten, ook over jezelf! Als je haar beter wil leren kennen dan wil je dat zij terugdenkt aan jou als de vrolijke, spontane en grappige man. Er is geen reden om je meteen negatief te uiten tegenover een vreemde. Iemand die kwaad is op de wereld is een bummer, dat is niet aantrekkelijk. Iemand die zichzelf naar beneden haalt ook niet.


- Toon assertiviteit in je berichten. Vrouwen houden van mannen die de leiding nemen en weten waar ze mee bezig zijn. Als zij vraagt of je plannen hebt voor het weekend, antwoord dan niet door te zeggen dat je niks speciaals gaat doen. Zo klinkt het alsof jij niet zo heel leuk bent. Maak plannen! Ook als je misschien plannen hebt met een vriend, zeg dan niet dat het van hem afhangt of het doorgaat. Zo lijkt het alsof jij je laat leiden in plaats van zelf de leiding neemt.


- Begin niet in je eerste bericht over werk. Vooral niet op een vrijdag. Zelfs wanneer je het een en ander moet afmaken voor je werk, op vrijdagen heeft zij zeer waarschijnlijk geen zin om herinnerd te worden aan werk. Je wil haar opbeuren en prikkelen, niet naar beneden halen.


- Laat zien dat je aandachtig hebt geluisterd wanneer zij het een en ander met je deelt. Als ze verteld heeft tussen neus en lippen door dat ze een restaurant heeft geopend, ga daar dan op in! Erken en benoem wat ze gezegd heeft.


- Vind een balans tussen inhaken op wat zij met je deelt en de dingen die je deelt over jezelf. Praat niet continu over jezelf en wees belangstellend. Pas op dat je haar niet teveel vragen achter elkaar stelt. Het is een luchtig gesprek, geen kruisverhoor!


Mannen die zich houden aan deze richtlijnen steken met nek en schouders uit boven de rest en hebben daarbij een grotere kans op het scoren van online dates. Hopelijk heb je nu zelf een beter idee hoe je een chatgesprek aanpakt. Succes ermee! :)


Tot de volgende keer,


Mila


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven