Zoeken

Hoe maak je vrienden als introvert?

Bijgewerkt op: 14 jan. 2020


Het kan vrij lastig zijn om nieuwe vrienden te maken buiten je school of werk. Voeg daaraan toe dat je, net als ik, introvert bent en de opgave lijkt daardoor al helemaal onmogelijk.

Wat zijn plekken waar je gelijkgestemden zult vinden en hoe pak je zoiets dan aan?


VRIENDEN MAKEN? MAAR IK BEN OP ZOEK NAAR DE LIEFDE!

Ik weet het, ik ben immers een datingcoach en niet een hoe-maak-je-vrienden-coach. Maar als je kijkt naar het totaalplaatje dan is dating slechts één aspect van een rijk sociaal leven.


Vrienden behoren tot je sociale vangnet, mensen waar je steun en vreugde uit haalt.


Het is cruciaal om in staat te zijn om betekenisvolle vriendschappen aan te gaan voor je een connectie kunt maken met een vrouw. Werken aan je sociale vaardigheden en je zelfvertrouwen kan ook nog een ander voordeel hebben:


Stel dat je nieuwe vriend Karst jou voorstelt aan een dame die jou passie voor tekenen en koken deelt?


Kort samengevat, vriendschappen openen deuren!


JE HOEFT NIET BEVRIEND TE ZIJN MET IEDEREEN

Mijn advies is om selectief te zijn in wie je toelaat in je leven. Want hoe jouw vrienden zijn, zo word jij uiteindelijk ook.


Als jij ervoor kiest om om te gaan met iemand die veel klaagt, geen actie onderneemt om zijn of haar problemen op te lossen en negatief praat over anderen achter hun ruggen, dan zul jij ook geneigd zijn om te zeuren en de wereld te zien als een plek waar overal problemen zijn en niemand te vertrouwen is.


(Henk na zijn bezoek aan Johan die niet kan ophouden te praten over zijn platte aarde theorieën, zijn burn-out en zijn diarree.)


De filosoof Johann von Goethe zei ooit: ''Tell me who you spend time with and I will tell you who you are. Tell me what you pay attention to and I can tell you the same thing.''


Met zo'n quote had ik dit stuk niet eens hoeven te schrijven...


NIEUWE FIJNE VRIENDEN, WAAR ZIJN JULLIE?

Gelukkig hoef je niet meteen een groot feest bij je thuis te organiseren waar iedereen inclusief aanhang van de partij mag zijn. Begin met kleine stappen en sta jezelf toe te wennen aan de sociale activiteiten. Hier zijn een aantal ideeën om mee te beginnen:


- Houd events in de gaten van wijnproeverijen, workshops, festivals of wat je ook maar leuk vindt en nodig mensen via social media uit om ze te bezoeken.


- Maak een geheel nieuwe Meetup groep aan met een interesse van je! Op deze manier ontmoet je nieuwe mensen die je anders niet zomaar was tegengekomen.


- Zeg vaker 'ja' tegen uitnodigingen voor feestjes. Ook via je bestaande vrienden kun je nieuwe mensen leren kennen. Wie weet zijn de vrienden van je vrienden ook op zoek naar nieuwe mensen om mee om te gaan!


De kans is groot dat je vroeg naar huis zult gaan omdat men saai was, maar je weet nooit wie je tegen zult komen als je meteen weigert heen. Sterker nog, wie weet ontmoet je een persoon, al is het er maar één, die wel interessant is.


LEUK MILA, MAAR OOK DOODENG

Misschien vraag je je nu wel af waarom je als introvert persoon uit je comfort zone moet stappen en in het middelpunt moet staan van een sociale gelegenheid. En ja, ik begrijp je helemaal als het alles behalve natuurlijk aan voelt om zoiets te ondernemen.

Toch brengt het vele voordelen met zich mee. Onder andere:


- Mensen zullen op natuurlijke wijze zich aangetrokken voelen tot de gastheer, jij dus!


- Wanneer je ziet dat mensen plezier hebben op een event georganiseerd door jou, zul je meer zelfvertrouwen krijgen.


- Je gasten zullen jou vaker uitnodigen voor hun feestjes doordat ze jou beter hebben leren kennen op jouw event.


Nieuwe connecties maken hoeft niet te voelen als een groot obstakel als een introvert. Zolang jij bereid bent om de grenzen van je comfort zone te verleggen, zullen de voordelen zwaarder wegen dan de risico's. Verstop jezelf dus niet langer en ga socializen!


Tot de volgende keer,


Mila


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven