Zoeken

Hoe houd je een gesprek op gang met een onbekende dame?Ik heb een vraag voor je. Hoe vaak heb je jezelf ervan weerhouden een dame aan te spreken omdat je niet wist wat je moest zeggen na 'hallo?'. Even een geruststelling als je de tel kwijt bent, je bent niet de enige! Het is een probleem waar veel introverte mannen tegenaan lopen.


Ik heb daarom deze blogpost geschreven voor je met de volgende punten in gedachten:


- Hoe je jouw omgeving kunt gebruiken als een gespreksstarter en andere aanwijzingen met context.


- Hoe je het gesprek op een natuurlijke wijze opbouwt en vloeiend laat verlopen.


- Hoe je gezamenlijke interesses en onderwerpen aansnijdt.


Aan het einde van deze post heb je hopelijk meer vertrouwen in jezelf om een spontaan en interessant gesprek te starten en op gang te houden.


WAAROM ZELFVERZEKERD OVERKOMEN VAN CRUCIAAL BELANG IS

Wanneer je jezelf erop betrapt dat je je afvraagt wat je kan zeggen tegen een voor jou onbekende vrouw, dan ben je meer bezig met denken en over analyseren dan actie nemen. Zonde, want zodra zij ervandoor gaat zonder dat jij een woord hebt gezegd, zul je nooit weten of je een goede match bent voor elkaar.

Zodra je experimenteert en oefent met een paar technieken, dan kom je erachter dat je na verloop van tijd het steeds minder eng zult vinden om jezelf te introduceren aan vrouwen. Dit betekent ook dat je gemiste kansen kunt voorkomen en jezelf ervan kunt weerhouden om te over analyseren.


KIJK OM JE HEEN, WAT ZIE JE?

Wanneer je niet direct kunt bedenken hoe je haar kunt aanspreken, gebruik dan je omgeving als een gespreksstarter. Niemand kan van tevoren precies uitstippelen hoe een gesprek zal verlopen van begin tot eind. Dat is maar goed ook, want dat zou alle spontaniteit en spanning wegnemen! Probeer dus te ontspannen en mee te gaan met de flow.


Dat wil tegelijkertijd niet zeggen dat je blindelings een gesprek moet starten. Je kunt ook op zoek gaan naar aanwijzingen met context. Misschien heeft de dame in kwestie een boek bij zich waar je een vraag over kunt stellen of zie je haar twijfelen tussen twee merken wijn.

In elk scenario waar je vrouwen tegenkomt zijn er aanwijzingen die je kunt gebruiken om een gesprek met haar te beginnen. Zodra je het gesprek opent gebaseerd op iets uit de omgeving of wat zij doet, ben je klaar voor de volgende stap.


LAAT HET GESPREK ZIJN GANG LATEN GAAN

Wanneer je het gesprek voert zonder de insteek om het een bepaalde kant op te forceren, dan zullen beide partijen meer ontspannen zijn en zich op hun gemak voelen. Op deze manier kun je ook volop genieten van het moment terwijl je haar beter leert kennen! Mocht het gesprek even tot stilstand komen, dan kun je mijn eerste tip weer gebruiken, kijken wat jou opvalt aan de omgeving!


Misschien kun je wat zeggen over het volgende:


- Was ze onderweg, waar gaat ze naartoe?


- Draagt ze een boek bij zich, waar gaat dat over?


- Valt jou iets op aan haar outfit of juwelen die ze draagt?


- Is ze wat aan het eten of drinken?


- Hoe is de sfeer of ambiance in jullie omgeving?


- Wat voor muziek wordt er gedraaid en wat vinden jullie ervan? Wat voor muziek vindt zij leuk?


- Wat voor boodschappen heeft ze in haar winkelmand, wat zegt dat over haar?


IT'S IN THE DETAILS...

Weten hoe je een gesprek start is echter niet voldoende. Wees oprecht en vraag haar alleen iets wat je je daadwerkelijk afvraagt. Luister actief naar haar antwoorden en probeer die te onthouden. Zodra het gesprek voorbij de beginfase komt, zullen tal van onderwerpen aan bod komen om het gesprek op gang te houden.


Ontwikkel daarnaast een oog voor detail en baseer je vragen erop:


- Ze bestelt een caffè latte, is ze een koffieliefhebster?


- Ze heeft mooi lang bruin haar, is dat haar eigen kleur of heeft ze dat laten verven?


Met een beetje oefening zal het steeds meer natuurlijk en makkelijk aanvoelen! Snijd onderwerpen aan waar je brandende vragen over hebt en focus je op datgene wat zij graag met je deelt.


Probeer een balans te vinden in het verdelen van de aandacht. Niet alle aandacht hoeft gevestigd te zijn op haar, vertel ook iets over jezelf! Vooral als je soortgelijke ervaringen hebt gehad. Je kunt ook gesprekken tussen je vrienden of andere mensen die je tegenkomt observeren en dan vervolgens onthouden en toepassen wat je op is gevallen.


Durf jij onbekende vrouwen op straat aan te spreken? Zo ja, hoe doe je dat? Laat het mij weten. :)


Tot de volgende keer,


Mila


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven