Zoeken

Hoe benader je vol zelfvertrouwen een vrouw?

Bijgewerkt op: 27 okt. 2018Toen ik anderhalf jaar geleden op Tinder zat, had ik een match met een jongen die mij vrij snel in het begin overlaadde met complimenten. ''Wat een mooie ogen heb jij, zeg! Wow, je bent ook nog eens slim. Wat een droomvrouw ben jij, zeg, trouw met mij!''. Ik was niet gevleid en ik zal je vertellen waarom.Wat zegt hij nou weer?

ZEG AUB NIET WAT JE DENKT DAT ZIJ WIL HOREN

Ten eerste voelden de complimenten onoprecht, omdat ik nauwelijks moeite had gedaan om mij van mijn beste kant te laten zien. Als je een prijs wint zonder gepresteerd te hebben, dan voelt het nogal ongemakkelijk. Daarnaast zorgde het aan mijn kant voor wantrouwen. Als een vreemde je zomaar de hemel in prijst, wat zit daar dan achter? Toen ik aangaf geen interesse te hebben nam hij zijn woorden terug. Mijn vermoedens dat het alles behalve een gentleman was werd bevestigd. Wat had hij dan beter kunnen doen?


Om te beginnen kon hij mij complimenteren vanuit een oprechte waardering voor mij zonder iets terug te verwachten. Als hij mij een fijne dag had gewenst na mijn afwijzing dan had ik zijn complimenten meer gewaardeerd.


DIT WERKT VEEL BETER

Een aantal jaren geleden werd ik benaderd door een jongen op straat. ''Sorry dat ik je stoor, maar ik zag je staan en vond je mooi.'' Ik bedankte hem en nam toen afscheid. Deze man geeft ook een compliment, maar is al heel anders in zijn benadering en intenties dan de Tinder man. Mij aanspreken op straat is een bold move. Hij laat zien dat hij niet alleen lef heeft, maar zichzelf ook kwetsbaar durft op te stellen. Hij neemt het risico om afgewezen te worden, maar voor hem gaat het niet ten koste van zijn zelfvertrouwen of ego. Zijn manier van communiceren is ook een stuk oprechter, omdat zijn intentie is om mij te laten weten dat hij mij mooi vindt zonder dat hij iets terug verwacht.


De Tinder man daarentegen complimenteerde mij in ruil voor mijn goedkeuring en aandacht. Dit is emotioneel afhankelijk gedrag van iemand die onzeker is en validatie nodig heeft van anderen.


Er is dus zelfvertrouwen nodig om minder emotioneel afhankelijk te zijn. Wees niet bang om fouten te maken bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen! Missers maken is zelfs een cruciaal onderdeel van het proces. Hoe word je zekerder van jezelf?


DIT ZIJN MIJN TIPS:


- Spreek haar (meteen) aan als je interesse hebt. Dit zal onwennig aanvoelen in het begin, omdat het geen gewoonte is, maar zodra je het een paar keer hebt gedaan en blijft doen, wordt het steeds gemakkelijker.


- Wees duidelijk over je intenties. Wil je haar beter leren kennen? Vind je haar ogen mooi of haar kledingstijl? Draai er niet omheen en zeg het!


- Wees niet bang voor afwijzingen. Als je wordt afgewezen dan past ze niet bij je en heeft ze daarmee de weg naar een geschikter iemand voor je gelegd.


- Blijf proberen ondanks je nervositeit en angst. Het is normaal om nerveus te zijn voor je met iemand afspreekt. Erken het gevoel en laat het gaan. Moed wordt gecreëerd door tegen je angst in te gaan. Hoe moediger je wordt, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt.

Hoe benader jij vrouwen? Laat het weten in de comments!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven