Zoeken

Geen tijd? Geen prioriteit!
Zo'n 3 jaar geleden was ik voor het eerst te vinden op een dating app. Daar kwam ik het profiel tegen van Bob. Ik vond hem leuk dus gaf ik hem een 'like.' Blijkbaar was het wederzijds want na mijn geswipe naar links waren we een 'match.

Er volgden twee dates.


Het maken van een afspraak voor date nummer drie verliep heel moeizaam. Bob wilde wel maar zijn agenda liet hem dat niet toe. Ik snapte het niet want gedurende de dag vond hij wel de tijd om mij berichten te sturen.


Ergens wist ik wel dat ik aan het lijntje werd gehouden. Bob had heus tijd, ik was simpelweg geen prioriteit! Wat had ik beter kunnen doen?


WANNEER HET TIJD IS OM LOS TE LATEN...


Achteraf gezien had ik beter kunnen zeggen dat het afspreken voor mij niet meer had gehoeven in plaats van het herhaaldelijk te vragen. Ik heb niets aan mensen die mij laten twijfelen aan mezelf, die niet staan te springen om mij te zien. Het leven is veel te kort en er zullen genoeg mensen zijn die mij wel enthousiast in hun leven verwelkomen.


Door het gedrag van iemand als Bob niet te accepteren maak je ruimte voor relaties van kwaliteit. Het maakt je assertiever, daarmee ook een stuk aantrekkelijker en trek je mensen aan die wel wat bijdragen aan jouw levensgeluk.


WAAROM KON BOB NIET EERLIJK TEGEN MIJ ZIJN?


Het korte antwoord is omdat Bob niet op een volwassen manier kon omgaan met zijn ongemak en daardoor liever de confrontatie uit de weg liep. Afgewezen worden doet zeer, iemand afwijzen is net zo goed vervelend. Zijn excuus dat hij het te druk had (voor mij) was zijn manier om onder een afwijzing uit te komen.


Mocht iemand zo met jou omgaan door herhaaldelijk afspraken af te zeggen, te verplaatsen, niks te laten horen, doe jezelf dan een gunst en kap het af. Direct. Als iemand oprecht geïnteresseerd is in je dan vind je vanzelf de tijd. Wis zijn of haar contactgegevens en move on.


Vraag jezelf af of je wil zijn bij iemand die zijn of haar tijd liever anders had ingedeeld. Misschien voelt het erna alsof je opnieuw moet beginnen en alsof je iets kwijt bent geraakt. Besef dan dat je, door diegene uit je leven te bannen, de weg vrij hebt gemaakt voor mensen die wel op jou zitten te wachten.

Herkenbaar? Wat zijn jouw ervaringen met twijfelaars?


Tot de volgende keer,


Mila


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven