Zoeken

Dating tips voor mensen met een handicap

Bijgewerkt op: 14 mei 2021




Daten is ingewikkeld. Voeg daar een zichtbare handicap aan toe en het wordt nog lastiger. Stel dat je een litteken hebt en een datingprofiel. Op jouw foto's is jouw litteken moeilijk te verbergen.


Ook al heb je een goed gevoel voor humor en andere fantastische kwaliteiten, het maakt niet uit, want de enige informatie die men van jou heeft is een foto van jou met je litteken. Als dat de ander niet bevalt, dan is de keuze snel gemaakt. Next!


Op datingsites is er veel aanbod en ben jij in competitie met andere mannen. Met een zichtbare handicap trek je meestal aan het kortste eind. Vervelend? Ja, maar dat komt omdat iedereen net als jij op zoek is naar een betere match.


HOE DOE JE DAT DAN, DATEN MET EEN HANDICAP?

Als je weinig succes hebt gehad met online dating op reguliere datingsites dan kun je kijken naar datingsites voor mensen met een beperking. Op Capido bijvoorbeeld zitten zowel mensen met een handicap en zonder. Of je kiest ervoor om online dating compleet links te laten liggen. Wat dan?


Dan kun je vervolgens op zoek naar verenigingen/clubs/workshops die aansluiten bij jouw interesses en waarden wanneer de versoepelingen het toelaten. Ben je een echte filmbuff? Sluit je dan aan bij een filmclub of maak zelf een groep aan via Meetup! Eet je geen vlees maar wel vis? Sluit je dan aan bij een eetclub voor pescotariërs of maak er zelf één.


Op deze plekken vind je gelijkgestemden en ligt de focus niet op je uiterlijk. De verbinding die je legt met een ander is gebaseerd op gedeelde idealen. De kans is groter dat je daar mensen zult ontmoeten waarmee het klikt dan op Tinder waar je duizenden mismatches tegenkomt.





ELKE GEK ZIJN GEBREK

Als je dan iemand ontmoet waarmee je goed overweg kan gaan, wanneer benoem je dat je een aandoening hebt of op het spectrum zit? Als jij bang bent om dit onderwerp aan te kaarten, bedenk dan dat zij ook haar gebreken heeft. Niemand is perfect, op iedereen valt wel wat op aan te merken. Kies je ervoor om het te vertellen, dan kan het ook op een speelse manier. Iemand die zichzelf niet al te serieus neemt is aantrekkelijk!


In het ergste geval wijst zij jou af vanwege je beperking. Ik zeg wel vaker tegen mijn cliënten dat afwijzing een functie heeft. Het houdt mensen bij elkaar vandaan die niet bij elkaar passen. Vraag jezelf anders dit af, zou jij bij iemand willen zijn die jou niet accepteert voor wie jij bent?


Ik moet iets bekennen. Ik weet ergens wel hoe het is. Door een auto-immuun aandoening en langdurig medicijngebruik, heb ik bijvoorbeeld dunnere armen. Het valt niet op als ik lange mouwen draag. Ik moet toegeven dat ik daardoor de herfst en winter prefereer omdat ik mezelf dan kan begraven in dikke truien en sjaals.


Gelukkig hebben mijn armen mijn kansen op liefde nooit in de weg gestaan. Misschien wel omdat ik weet dat ik meer ben dan mijn aandoening. Ik heb een leuk gezicht, mooi lang haar, ik ben zorgzaam en leuk om mee te praten. Kortom, ik ben goed genoeg, ook met dunnere armen.


Heb jij een (zichtbare) handicap? Hoe ga jij hiermee om?


Tot de volgende keer,


Mila


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven