Zoeken

Ben jij een nice guy?

Misschien heb je weleens gehoord van de 'nice guy.' Vertaald naar het Nederlands betekent het 'aardige jongen' maar tegenwoordig heeft de term een negatieve lading.


Een nice guy is namelijk een gever, fixer, care-taker, validatie zoeker en conflict vermijder. Hij zal tot het uiterste gaan om zijn tekortkomingen en fouten te maskeren en is altijd op zoek naar ''de juiste manier'' van dingen doen.


Nice guys geloven erin dat als zij altijd goed gedrag vertonen en alles geven wat ze hebben, ze beloond zullen worden en gelukkig zullen zijn. Wanneer ze vervolgens niets terugkrijgen dan raken ze verbitterd. Ooit een compliment gekregen van een man waar je niet geïnteresseerd in was en hij vervolgens boos werd? Dat is wat een nice guy doet. Ze geven om te krijgen.


MOET JE DAN MAAR EEN MACHO KLOOTZAK ZIJN OM VROUWEN AAN TE TREKKEN?

Nee. Mannen die stoer doen en net iets te hard praten of zelfs schreeuwen overcompenseren en zijn eigenlijk net zo onzeker. Hoe kom je van het nice guy zijn af en wat werkt dan wel?


1. Investeer meer in jezelf.


Begin met het vrijmaken van tijd om de dingen te doen die je echt leuk vindt. Omdat nice guys zo druk zijn met het pleasen van anderen komen ze niet aan hun eigen dingen toe.


2. Grenzen, grenzen, grenzen.


Nice guys geloven dat overdreven tolerant zijn een goede strategie is die voordelig zal zijn voor de relatie maar niks is minder waar. Je hebt grenzen nodig om de relatie te versterken. Het leggen van grenzen staat gelijk aan respect en vrouwen verlangen naar een partner die zijn grenzen durft aan te geven. Alleen dan zal een vrouw zich veilig en vertrouwd bij je voelen omdat ze op je kan bouwen.


Vraag jezelf af: Als dit soort gedrag zich voor zou doen op de tweede date, zou er dan een derde komen?


3. Wees bewust van jezelf.


Vraag jezelf af waarom iemand zichzelf zou willen veranderen en zichzelf niet kan accepteren zoals hij is. Stamt je gedrag van iemand anders in je omgeving?

Schrijf en ontleed de gebeurtenissen in het verleden waarbij het niet ok was voor jou om te zijn wie jij bent.


Deel deze ervaringen met iemand waar jij je veilig bij voelt. Geef ook aan hoe je je voelt. Door de gebeurtenissen te benoemen creëer je ruimte om de onderliggende boodschappen die jij hebt meegekregen te vervangen door accurate boodschappen.


Je kunt bovengenoemde dingen toepassen op alle gebieden in je leven. Wees onbevreesd en heb er vertrouwen in dat je iedere situatie aankunt. Grijp iedere keer de kans aan om je angsten onder ogen te zien en gebruik conflicten als een hulpmiddel om te groeien. Probeer niet om perfect te zijn, goed genoeg is goed genoeg. Identificeer hoe je jezelf saboteert en vraag om hulp wanneer je dat nodig hebt.


Herken jij jezelf in het zijn van een nice guy? Laat het mij weten.


Tot de volgende keer,


Mila


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven